Dan 2. – Idealan za meditaciju sunca

Ovo je prizor koji nas je dočekao jutros u 5:30!
image

Idealan za jutarnju meditaciju sunca kojom smo fokusirajuci se na doživljaj svjetlosti sunca proveli sunčevu svjetlost kroz cijelo tijelo, cime izmedju ostalog pozitivno utječemo na status hemoglobina.

Nakon meditacije sunca zagrijali smo se i energizirali vježbama Do Ina koje nas sjajno pripremaju za sve druge aktivnosti koje nas čekaju tijekom dana.
Dok smo vjezbali uza stijene nam je provirila lisica, vjerojatno se pitajući tko je to na njenom teritoriju.

Nakon super doručka (juha s bijelim misom i tikvicama, kasa s rižom, heljdom i pirovim pahuljicama, glazirani ljesnjaci, pickles cikla s vrhnjem i kuhane čimulice) spremili smo se za pokret.

image

Spuštali smo se kroz šumu…

image

Koji put i predahnuli…

image

image

I nastavili s programom – meditacijom u hodu kojom se vjezbamo prisutnosti i prisebnosti i meditacijom drveta kojom se osnazujemo i postajemo sigurniji.
Fotografija ovog dijela programa nemamo jer je vaša izvjestiteljica isto sudjelovala u njima 🙂

Krenuli smo dalje, izašli iz šume i uputili se ka našoj dragoj livadi Lazac…

image

…gdje smo nakon kratkog odmora i guštanja na suncu, napravili vježbu odvajanja daha i meditaciju zlatne niti.
Ukratko, odvajanjem daha naučili smo kako iskoristiti onaj dio našeg disanja kojem se inače posvećuje manje pažnje – izdisaju – a koji također ima mnogo dobrobiti za nas. A, meditacija zlatne niti je vrlo jednostavan, a tako moćan alat kojim možemo poboljšati svoju samosvijest, samodostatnost i samopouzdanje.
Nakon što smo vrijedno odradili sve vježbe, slijedio je naš slasni ječam, međuobrok o čijim ste dobrobitima čitali u jednom od ranijih postova. Ječam zauzima posebno mjesto u svakom našem danu, a između ostalog ući nas jednostavnosti.

Još malo odmora na suncu, i krenusmo nazad prema našem domu. Danas smo već snažniji pa je uspon išao laganije nego jučer.
Upravo je to sjajna stvar ovdje sto iz dana u dan u svakom pogledu napredujemo, snažniji smo i bolji!

Dok ja pišem ovaj post, grupa vježba Qi Gong 5  životinja sa Zlatkom!

Sutra ćemo napraviti mali eksperiment, pa će Vlatka koja s Majom brine da se dobro hranimo, biti s grupom u programu seminara, a ja ću ostati u domu, pomoći Maji u kuhinji. Stoga će sutrašnji post biti posvećen hrani i kuhanju na Risnjaku.

Do tada veliki pozdrav!
Tamara

p.s. Uz pozdrav i jedan od šumskih prizora, a danas je bio uljepšan i susretom sa srnama.

image

2 misli o “Dan 2. – Idealan za meditaciju sunca

 1. Draga Tamara,
  Sigurna sam da nisam jedina koja čita o Vašim doživljajima na Risnjaku i nadam se da stvarno uživate u prirodi, hrani, vježbama, svježem zraku i druženju. Očekujem novi izvještaj s Risnjaka, a po mogućnosti i koju sliku, naravno sve iz vrlo sebičnih razloga. No, ako i ne bude izvještaja, nema veze, želim svim polaznicima seminara da se dobro nahodaju, zabave i napune baterije za život u civilizaciji.
  Pozdrav,
  Lidija

  • Hvala Vam, Lidija!

   Tamara je spremila još puno dojmova i fotografija za objavu na blogu, ali signal na Risnjaku je tako slab da ih ne uspijeva poslati :). Nadamo se da će se uskoro “smilovati” i signal! 🙂

   Puno pozdrava iz Makronove!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s