Hvala konjima i ljudima

Oprema za Put prirode upravo je stigla na Risnjak!

Upravo nam je stigla fotografija s Risnjaka – konjima je dopremljeno 300 kg opreme

za seminar Put prirode!

Seminar Put prirode poseban je po mjestu održavanja – do Risnjaka, odnosno do planinarskog doma koji se nalazi na oko 1400 m visine nemoguće je doći bilo kojim prijevoznim sredstvom – gore idete pješke, konjima ili, ako ste avanturisti mountain bikeom.

Iako seminar provodimo u asketskim uvjetima i pazimo na svaku kap vode, na svaki suvišan gram opreme, istovremeno brinemo i da nam ništa ne nedostaje. U prvom redu tu su eko namirnice za obroke koji će nas krijepiti tijekom tjedan dana i osiguravati optimum energije za duge šetnje, penjanja, spuštanja i sve druge aktivnosti. Da bismo ih pripremili, osim opreme koju imamo u planinarskom domu, na Risnjak selimo i dio naših kuhinjskih pomagala (ekspres lonac, lonci razni :), zdjele, cjedila, kuhače, guljači…). Tu je i kutijica za prvu pomoć i puno raznih sitnica koje dobro dođu.

Sve u svemu, to je oko 300 kg opreme koju do doma dopremaju i nose vrijedni nadzornici nacionalnog parka uz pomoć svojih i naših prijatelja – konja.

Pakiranje za Put prirode tako predstavlja pravi izazov – ponijeti sve što treba, ali ne previše jer ono što ostaje spuštamo sami, po povratku. Uz ruksak od 15-ak kg, svaki novi dekagram čini se puno teži… Ali, kako smo već pisali, Put prirode pun je izazova koji u konačnici prerastu u zadovoljstvo i zabavu! Sve to pratite narednih dana u našim postovima.

Sretan put ekipi Makronove koja ide već sutra, i svim polaznicima koji stižu u nedjelju!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s